בוהו שיק: מסלסילות קש לאהילים מהממים

אחד הדברים שאנחנו מנסות ליישם בשנים האחרונות הוא רכישה מחנויות קטנות ולא מרשתות. מלבד העובדה ששתינו עצמאיות וגם בנות להורים בעלי עסק עצמאי, וחווינו על בשרנו את כל הקשיים, הבעיות והאתגרים שיש בעסק שכזה, אנחנו גם מאמינות מאוד בעסקים קטנים ובהשפעה החיובית שלהם על הקהילה. עסקים קטנים ומקומיים מפרנסים משפחות ולא טייקונים, הם יכולים לצמצם את הפערים החברתיים, הכסף שאנחנו מוציאים בהם חוזר ברובו לקהילה ובעיקר – יש להם השפעה ישירה על מרקם הערים והקהילות. עסק מקומי הוא עסק אחר מרשת, שבעיקר משכפלת את עצמה שוב ושוב ויוצרת ערים משעממות. עסקים מקומיים שונים זה מזה ויוצרים זהות ייחודית משל עצמם, הם מכירים את הלקוחות שלהם ונותנים יחס אישי – ובואו נודה, הרבה יותר כיף לקנות ככה.

לכן, כשפנו אלינו מחנות חומרי הבניין המשפחתית קורצקי והציעו לנו ליצור איתם פרויקט DIY, לא יכולנו להסתיר את התלהבותנו. קורצקי היא חנות משפחתית וותיקה לחומרי בניין ועשה-זאת-בעצמך ברמת השרון, ואפשר למצוא בה הכל מהכל – מוצרים לבית ולגינה, כלי עבודה, צבעים, חומרי חשמל, קומה שלמה של כלים סניטריים ומוצרים לאמבטיה ועוד. כשנכנסנו לחנות הרגשנו כאילו אנחנו נכנסות לחנות ממתקים: צבעים מכל סוג, סלסילות קש, כלי עבודה, מדפים ומוצרים שונים לבית קראו לנו מכל כיוון. כן, אין ספק שאנחנו אוהבות יצירה ו-DIY, וחנות כזאת מספקת לנו את כל האפשרויות לדמיין, לחלום וליצור.

 היתרון בחנות כמו קורצקי, מלבד העובדה שהיא באמת מכילה המון חומרים שכל חובב יצירה יאהב, הוא שמדובר בעסק מקומי. בעסק כזה השירות ללקוח נמצא במקום הראשון, אפשר לקבל הסברים מאלף עד תו בכל תחום, ואף אחד לא יזרז אותך לקנות או לא יציע את כל הפתרונות האפשריים. ומה בנוגע למחיר? ובכן, בניגוד לחשיבה שדווקא ברשתות זול יותר, כדאי לדעת שברוב הפעמים העסק הקטן והמשפחתי הוא זה שיציע את המחיר הזול יותר! באמת, תבדקו את זה. אתן תופתעו.

אחרי ששוטטנו קצת בחנות, דילגנו בין המדפים, בחנו צבעים ופנטזנו על יצירות, החלטנו על הפרויקט שנרצה להכין. הפנטזיה היצירתית שלנו כללה בעצם שני פרויקטים, דומים אבל שונים. בחרנו ליצור שני סוגים של מנורות – אהיל תקרה אחד ואהיל רצפה אחד. את שני האהילים שלנו הכנו מסלסילות קש מהממות, פלוס תוספות שונות, ואם יורשה לנו לציין – ממש מגניבות, שמצאנו ברחבי החנות. אנחנו בדרך כלל לא ממהרות להתעסק עם מוצרי חשמל. למען האמת, אנחנו פשוט פחות מבינות בזה. למזלנו, הפעם עמד לצידנו צוות החנות המקצועי והקשוב (כבר אמרנו לכן שאנחנו אוהבות עסקים קטנים?!).

אמיל מהצוות של קורצקי הקשיב לתוכניות שלנו, איתר עבורנו את החומרים הנכונים, עזר לנו להתקין אותם ולא חסך בהסברים. זה הזמן גם להגיד תודה לאמיל על האדיבות, השירות והמקצועיות – היה פשוט תענוג להכין איתך את הפרויקט! אגב, אמיל גם סיפר לנו על כמה פרויקטים של DIY שהוא הכין עם לקוחות, כמו מתלה בגדים DIY שהוא הכין מפריטים שונים בחנות. מתברר שאנחנו ממש לא היחידות שמשוגעות על עשה-זאת-בעצמך. איזה כיף שיש מקום שאפשר לבוא אליו, להתייעץ בו על הרעיונות שלכן, לשמוע הסברים מדויקים ולקבל עזרה בכל שלב ושלב.

לנוחיותכן, הכנו גם סרטון על הפרויקטים, ההשראה ואפילו ההסברים שקיבלנו בחנות:

אחרי שסיימנו את עבודות חיבור החשמל בחנות, בחרנו צבעים נכונים לחומרים שלנו וכבר הבנו פחות או יותר איך אנחנו רוצות שהאהילים שלנו ייראו, הגיע הזמן לשלב ה-DIY.

הנה מה שעשינו, שלב אחרי שלב.

כאמור, את החלק הראשון בהכנת האהיל – חיבור חוט החשמל ובית המנורה – עשינו עוד בחנות. שאר החלקים ששימשו להכנת האהיל היו:

3 קלמרות לרגלי האהיל

ספריי 2X שמתאים לעץ, פלסטיק ומתכת, עליו המליץ לנו אמיל

חוט שמשון להכנת פרנזים

בשלב הראשון צבענו את הקלמרות בצבע ספריי. קלמרות הן סוג של מלחציים שמשמשות בדרך כלל לחיבור חלקי עץ. אנחנו השתמשנו בהן כדי להכין לאהיל הרצפה שלנו רגליים. כדי לייצב את הקלמרות הוספנו להן גם חלקי פלסטיק קטנים, שגם אותם ריססנו בספריי.

שימו לב שאתן מרססות את הקלמרות מכל כיוון – הקלמרה היא תלת ממדית וככל הנראה תצטרכו לרסס כמה שכבות כדי להיות בטוחות שכיסיתן את כל כולה בצבע.

כיוון שמדובר באהיל לרצפה וסביר להניח שגם החלק הפנימי של האהיל יהיה חשוף, צבענו גם את בית המנורה בצבע ספריי. שימו לב שאפשר לשחרר קצת את בית המנורה ולרסס אותו בספריי גם בלי להוציא אותה לגמרי מהסלסילה. אפשר לעטוף את החוט שמחובר לבית המנורה בנייר עיתון, ולרסס בזהירות.

לקישוט האהיל הכנו פרנזים מחוט שמשון, אותם קשרנו על סלסילת הקש. להדרכה להכנת פרנזים הקליקי כאן.

אחרי שהצבע התייבש הגיע הזמן לחבר גם את הרגליים – הקלמרות. חלקו את הסלסילה לשלוש (אפשר לעשות את זה לפי העין), ובכל שליש נעצו קלמרה אחת. אנחנו נעצנו את הראש של הקלמרה ברווחים הטבעיים שיש בסלסילה, והידקנו את הקלמרה לתחתית הסלסילה.

אם תשימו לב, הרווח שאליו נעצנו את הקלמרה לא נמצא ממש בתחתית הסלסילה. כדי שהקלמרה תינעץ כמו שצריך הוספנו חלק פלסטיק קטן בין הקלמרה לתחתית כדי שהכל יהיה יציב וישב כמו שצריך. יכול להיות שבסלסילה שלכם לא יהיה צורך בחלק פלסטיק כזה, הכל תלוי ברווחים שיש בסלסילה. עדיף שתלכו עם הרווחים הטבעיים שנוצרים בסלסילה ולא נגדם, הם יעזרו לכן בתכנון.

תאמינו או לא – סיימנו את הרכבת האהיל! התוצאה לשיפוטכן:

כל כך אהבנו את הפוטנציאל של סלסילות הקש, שלא יכולנו לוותר על שדרוג נוסף! השדרוג השני שהכנו הוא אהיל לתקרה, וגם במקרה הזה הבסיס של חיבורי החשמל נעשה בחנות.

אחרי שאמיל עזר לנו עם חיבור החשמל, כל מה שנותר לנו לעשות היה להחליט איך אנחנו רוצות לקשט את האהיל-סלסילה שלנו. הקישוט שנבחר היה הוספת פס של צבע. המגוון בחנות היה ממש גדול, אבל אחרי התלבטות קלה בחרנו בספריי 2X בצבע אוף וויט.

כדי לרסס פס צבע השתמשנו במסקינג טייפ לסימון האזור שאותו נרצה לרסס. שימו לב שכדאי גם לעטוף את הסלסילה עצמה בנייר עיתון – מבפנים ומבחוץ – כדי למנוע מהצבע להגיע למקומות שלא נרצה שהוא יגיע אליהם.

לחילופין, אפשר לקשט את הסלסילה גם בפרנזים, כמו שעשינו באהיל הרצפה, לשלב בין שתי האופציות, לצבוע את כל הסלסילה או להחליט על קישוט אחר לגמרי. הכל תלוי בכן!

את כל החומרים שבפוסט, ועוד המון חומרי יצירה אחרים, אפשר להשיג בקורצקי רמת השרון (החרושת 5). אנחנו ממליצות מכל הלב להגיע, להתרשם מהמבחר וליהנות משירות מקצועי ואדיב.

לאתר של קורצקי

לעמוד הפייסבוק

 
בהצלחה, ואל תשכחו לספר לנו אם שדרגתן סלסילות קש בעצמכן!

***

גילוי נאות: פוסט זה נוצר בשיתוף פעולה תוכני מסחרי עם קורצקי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *